Mandesmykker er ikke nyt.

Smykker til mænd, har eksisteret i rigtig mange år, alt efter religion og kultur, bruges smykkerne på flere måder idag, og herresmykker eller også kaldet mandesmykker er et stadigt voksende marked i nyere tid, faktisk er smykker til mænd efterhånden på samme højde som smykker til kvinder.

Vi i den vestlige verden, bruger vi smykker til at pynte os med, og det gælder mand som kvinde. Vi regner ikke smykkerne for noget spirituelt eller lign, kun hvis det gælder arvestykker, så ser vi anderledes på dem. I andre samfund lægger man meget større værdi i brugen af mandesmykker til mænd, smykker symboliserer større og helt andre værdier – der er slet ikke tale om forfængelighed eller skønhed.

http://www.marjoe.no – Smykker til menn i Norge.

I forskellige stammesamfund har smykker til mænd deres egen værdi, og det har de haft i flere tusinde år.. man kan derfor nemt inddele smykker i deres egne kategorier. I stedet for penge, bliver smykker tit brugt som betalingsmiddel, Og andre steder bliver smykker brugt til det praktiske, såsom hårspænder eller til opbevaring, som en halskæde med nøgle eller lign. i. Er man medlem af en for for medlemskab, så bruges smykker også til at vise man er i et sammenhold. Til at holde ånder og andre onde ting borte, bruges spirituelle smykker også. 

Derfor er der meget stor forskel på de forskellige verdensdele om hvorvidt smykker bruges. Især i betragtning til det spirituelle, hvor mange virksomheder opbygger et brand omkring deres egne smykker, som symboliserer et eller flere former for åndelig bevidsthed.

Og smykker, som  rosenkransen, der traditionelt er et religiøst smykke symbol, har fundet vej ned i smykkeskrinene hos mange mænd og kvinder. På denne vej er smykkerne i stadig udvikling, især fordi mange mennesker som mænd og kvinder kun søger efter det unikke, og ikke mange vil gå med de samme smykker.

9 comments

 1. Jesper says:

  Smykker til mænd kan være meget pæne, men det kræver en vis stil at kunne bære dem.

 2. Jens Hansen says:

  Endelig en god blog om smykker til mænd, denne skal følges og glæder mig til nye indlæg.

 3. Det var dog den fedeste og total nice blog om herresmykker

 4. Peter Jacobsen says:

  Super lækkert med fede indlæg om herresmykker, da jeg syntes der magler nogle gode blogs om dette emne.
  Smykker til mænd, har altid tiltalt mig gennem årerne, og det er supert at tilføje til herremoden i denne tid.

 5. Klaus says:

  Håber da ikke der er nogen som syntes de er yt, alle går jo med dem idag.

 6. Bente Norrig says:

  Ja, mandesmykker er godt nok noget cool til en mand, mænd så ikke går med smykker, er kedelig.

 7. Morten H says:

  Nej smykker til fyrerne er absolut ikke yt, de er så seje.

 8. Henning says:

  Whatt, nu går jeg rundt her med mega mange smykker hver dag, og så er der nogen der mener det ikke er moderne mere, skam jer.

 9. Jens says:

  Elsker at gå med herresmykker, det giver et frisk pust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *