Når naturen integreres i smykker

Der er en klar tendens til at producenter integrere naturen i mange af deres smykker. Det gør de i høj grad på grund af efterspørgslen fra markedet.

Det kan være en efterspørgsel efter dyresmykker, ravsmykker eller med diverse stentyper og perler. I sidste ende stammer alle materialer fra naturen i en eller anden grad.

Når denne artikler fokuserer på naturens indvirkning, er det fordi mange mennesker har behov for en signalværdi eller tilhørsforhold i deres smykker. Og rigtig mange kan relaterer til motivet i marguerit smykker, læderarmbånd eller halskæder med dyrevedhæng.

Naturen står for det frie, rene og naturlige. Det er attraktive signaler, som gør dem til et oplagt valg i diverse smykker. Det er ikke alle der tillægger en direkte symbolværdi, men i underbevidstheden kan det have en indflydelse på beslutningsprocessen.

Det gode ved dyresmykker

Mennesket nedstammer fra aberne og man kan i høj grad sige at vi er tæt beslægtet med de kære dyr. Der er derfor mange som er glade for at bære smykker, der bærer præg af diverse dyr.

Det gode ved dyresmykker er, at du får chancen for at signalere din glæde for dyr. Det kan endda være at du ønsker at fremvise et særligt forhold til hunde, heste osv.  Samtidig sender de et andet signal, end dyre guld -og sølvsmykker. Det er en måde at udsmykke sig på, uden nødvendigvis at signalere materialisme.

Der er en bred tendens til at vi danskere er vilde med at dyr bliver integreret i vores smykker. Det kan være i form af vedhæng med dyremotiver, eller mariehøne øreringe og lignende.

Dyr har generelt et sødt udtryk og forbindes med positive associationer. Det er en af de klare årsager til, at dyresmykker appellerer til mange.

Det seneste nye er af mere absurd karakter. Der er nemlig nogle danskere der efterspørger askesmykker, med asken fra deres afdøde dyr. Et område der har vakt stor debat i mediebilledet.

Om ikke andet så er det en mulighed for at fastholde mindet om en nær ven, hvilket må give mening hos de fleste. Om det så er moralsk forkert at benytte dyrenes asker, kan der være flere meninger om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *