Perlehalskæder og de mange udtryk

Perlehalskæder kan have rigtig mange forskellige udtryk, alt efter hvordan de bliver designet og hvilke perletyper der anvendes i fremstillingen.

De mest klassiske perlehalskæder er de lyse med ægte perler, som kvinder har gået med igennem flere hundrede år. Det er denne variant man ser i mange, specielt ældre film, hvor de er med til at symbolisere en vis rigdom og status i samfundet.

https://www.promiz.dk/shop/frontpage.html

En perlekæde er nemlig ikke kun med til at styrke dit personlige udtryk, men har historisk set har mange andre egenskaber. Perler har været meget anvendte som handelsvare og magtfulde personer har anvendt dem til at vise sig frem, ved at benytte dem i tøj og smykker. 

Perlefarven er afgørende for designet

Der er ingen tvivl om at perlefarven er meget afgørende for smykkets udtryk. I den forbindelse er det afgørende at skelne mellem de ægte perler og så dem der er kunstigt fremstillede.

Der findes nemlig både perlehalskæder med de velkendte hvidlige og meget lyse nuancer, og så findes der lava, agat -og hamatit perler som er med til at give perlekæden et mere maskulint udtryk.

Det er fascinerende hvor stor en indflydelse at farven har. For selv om overfladen er ens og skinnende i begge tilfælde, så vil den mørke halskæde alligevel hurtigt appellere mere til mænd.

Dette er en væsentlig årsag til, at perlehalskæder til mænd er blevet mere og mere udbredte. Det rå, naturlige og maskuline udtryk findes nu i halskæderne på markedet og det appellerer til mændene.

Så mens mange forbinder perlehalskæder med kvinder og store balkjoler, så er der faktisk ved at ske en ændring i den tendens. En tendens der peger imod, at det lige så meget er mænd der er glade for perlekæderne.

Perler har en lang forhistorie

Perler har en rigtig lang forhistorie og alene det faktum, at de er kommet fra en østers, er med til at give smykkerne en speciel baggrund.

Historien om perler går mange tusinde år tilbage og de har igennem tiden været anvendt til mange forskellige formål. De er meget kendt inden for smykkemoden, men er ligeledes blevet anvendt i tøj og som en værdifuld handelsvare.

Perler blev solgt efter vægt og var specielt forbeholdt de mere velhavende i datidens samfund. Der var ikke samme lighed i samfundet, som der er anno 2013, hvor næsten alle har råd til at købe en flot perlehalskæde. Eller spare op til at købe en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *